CV

ELLEN HUIJSMANS
Sinds zij haar studie voltooide in haar geboortestad Tilburg, woonde en werkt zij in Utrecht en Amsterdam. In Breda heeft ze even rondgekeken op de kunstacademie ‘St. Joost’ maar studeerde toch af aan de ‘Academie voor Beeldende Vormgeving’ in Tilburg. Al gauw werd de aantrekkingskracht van Amsterdam onweerstaanbaar en blijkt Amsterdam de ideale werkplek voor haar.
In 1998 werd zij lid van Grafisch Collectief Thoets aan de Nassaukade 321 (www.thoets.nl ). Sinds 2006 aangesloten bij Broedplaats de Bonte Zwaan in de Houthavens (www.bontezwaan.nl ).
ELLEN HUIJSMANS
In  mijn grafiek en schilderijen van menselijke landschappen verbeeld ik mijn betrokkenheid op de wereld. Ik ga uit van de wereld om  mij heen en van het materiaal waarmee ik werk. In mijn atelier bij broedplaats de Bonte Zwaan schilder ik kleurpigmenten op doek en bouw het beeld sferisch op in kleurlagen. Grafiek maak ik in de werkplaats van Grafisch Collectief Thoets. Hier werk ik veel directer.Een kale lithosteen bijvoorbeeld nodigt mij uit om het beeld rechtstreeks op de kalksteen te schilderen. Kleuronderzoek en experimenteren doe ik naar hartelust.
Thema’s die me prikkelen uit de actualiteit lopen als een rode draad door het werk heen, soms figuratief dan weer abstract, altijd poëtisch en bruisend van energie!